21 Aralık 2014 Pazar

Yörüksüt, yeni fabrikasıyla Ortadoğu ve Afrika'ya açılıyor

Türkiye'nin online uluslararası ticaret portaline hoşgeldiniz...
Şimdi üye olun, online uluslararası satışa başlayın


Portalimiz'de neler yapabilirsiniz?

Ücretsiz üye olabilirsiniz.
%70 devlet hibe desteğinden faydalabilirsiniz
Şimdi talepleri değrlendirip ihracata başlayabilirsiniz
Alım talpeleri yayınlayabilirsiniz
Satış talebi yayınlayabilirsiniz
Uluslararası online portalde ürün tanıtımı yapabilirsiniz
Şirket bilgilerinizi yayınlayabilirsiniz
Sosyal medya bağlantıları verebilirsiniz
Anında online mağaza oluşturup satışa başlayabilirsiniz
ilgilendiğiniz ürünlere mesaj gönderebilirsiniz
İlgilendiğiniz firmalara mesaj gönderebilirsiniz
Videolu ürün tanıtımı yapabilirsiniz
Paypal bağlantılı satış yapabilirsiniz

hemen şimdi üye olun fırsatları yakalayın...
http://www.turktradeportal.com

Şirket, yurtiçi ve yurtdışında açacağı iki yeni fabrikanın ardından istihdamını da iki katına çıkarmayı hedefliyor.


Süt ve süt ürünleri üretiminde, Akdeniz Bölgesi'nin yanı sıra Irak pazarında da güçlü olan Yörüksüt, yurtiçi ve yurtdışında açacağı iki yeni fabrikayla, şimdi de Ortadoğu ve Afrika'ya açılacak. Şirket, bu fabrikaların ardından istihdamını da iki katına çıkarmayı hedefliyor.
Yatırımlara odaklanan Yörüksüt, bir yandan da yeni ürün çeşitlerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, önümüzdeki yıl biri yarım yağlı süt, diğeri çubuk peynir olmak üzere iki yeni ürün piyasaya sürecek. Mersin'de toplam 7 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterdiklerini anlatan Yörüksüt Genel Müdürü Ramazan Öz, Türkiye'de günlük 50 ton süt işleme kapasitelerinin bulunduğunu ve 70 farklı ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Mersin'in yanı sıra Irak'ta da iki adet tesisleri bulunduğunu dile getiren Öz, her üç fabrikanın toplam günlük süt üretim kapasitesinin 150 ton olduğunu ve 300 kişiyi istihdam sağladıklarını vurguladı.
Bu yıl yeni ürünleri "rende peyniri" piyasaya sürdüklerini anımsatan Öz, söz konusu ürünle özellikle Irak pazarını hedeflediklerinin altını çizdi. Öz, "Ayrıca yarım yağlı süt üretimi için çalışmalarımızı tamamladık. Üretime ise önümüzdeki yıl başlayamayı hedefliyoruz. Yine önümüzdeki yıl ağırlıklı olarak Irak pazarını hedeflediğimiz çubuk peynirlerin üretimini de yapacağız" dedi. Ürünlerini Mersin'de 3 farklı fabrika satış noktasında tüketicilerle buluşturduklarını dile getiren Yörüksüt Genel Müdürü Öz, önümüzdeki yıl bu sayıyı 5'e çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde önümüzdeki yıl bir fabrika yatırımı planladıklarını açıklayan Öz, söz konusu fabrika için 16 milyon liralık yatırım yapacaklarını dile getirdi. Yatırımlarını "Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı" desteği ile gerçekleştirmek istediklerine söyleyen Öz, projelerinin sonuçlanma aşamasına geldiğini ifade etti. Gerçekleştirecekleri yatırımlarının ardından günlük 300 ton süt işleme kapasitesine ulaşacaklarını vurgulayan Öz, üretim fazlası ile Afrika ve Ortadoğu pazarlarına da girmek istediklerinin altını çizdi. Yeni fabrikalarının 13 bin metrekaresi kapalı toplam 30 bin metrekare alan üzerine kurulacağını dile getiren Öz, 2016 yılında tamamlanması planlanan fabrikanın istihdam sağladıkları kişi sayısını da artıracağını vurguladı. Ayrıca enerji ve süt maliyetlerinin Türkiye'ye oranla daha ucuz olması nedeniyle İran'da da yatırım planladıklarını açıklayan Öz, buradaki üretimi de ağırlıklı olarak Irak'ta değerlendireceklerini söyledi. Türkiye'deki mevcut fabrikalarını ise Ar-Ge merkezi olarak kullanmak istediklerine dikkat çeken Öz, "Şirket olarak farklı ülkelerde faaliyet göstermek istiyoruz. Çünkü biz, Türkiye'nin lezzetlerini dünyaya tattırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Sektör için yeni pazar konumuna gelen Rusya'ya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Öz, "Türkiye'de bazı firmalar Rusya'nın ihracat havuzuna girdi. Bunlardan birisi de Yörüksüt. Üretimimiz Rusya'nın kriterlerine tamamen uygun. İran'daki tesisimizi faaliyete geçirdiğimiz zaman ihracat yaptığımız ülkelere yeni pazarlar ekleyeceğiz. Bu şekilde rahatlıkla rekabet edebiliriz" açıklamasını yaptı.
KAYNAK: Dünya


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder