21 Aralık 2014 Pazar

GeBe, 30 milyon dolar yatırımla Çinli hamileleri giydirecek

Türkiye'nin online uluslararası ticaret portaline hoşgeldiniz...
Şimdi üye olun, online uluslararası satışa başlayın


Portalimiz'de neler yapabilirsiniz?

Ücretsiz üye olabilirsiniz.
%70 devlet hibe desteğinden faydalabilirsiniz
Şimdi talepleri değrlendirip ihracata başlayabilirsiniz
Alım talpeleri yayınlayabilirsiniz
Satış talebi yayınlayabilirsiniz
Uluslararası online portalde ürün tanıtımı yapabilirsiniz
Şirket bilgilerinizi yayınlayabilirsiniz
Sosyal medya bağlantıları verebilirsiniz
Anında online mağaza oluşturup satışa başlayabilirsiniz
ilgilendiğiniz ürünlere mesaj gönderebilirsiniz
İlgilendiğiniz firmalara mesaj gönderebilirsiniz
Videolu ürün tanıtımı yapabilirsiniz
Paypal bağlantılı satış yapabilirsiniz

hemen şimdi üye olun fırsatları yakalayın...
http://www.turktradeportal.com

Türk hamile giyim markası GeBe, Çin yolunda. Ülkede yerel bir ortak ile çalışmaya başlayacak olan şirket, 30 milyon dolar yatırım ile 3 yılda 65 mağaza açacak.


AB'li hamile giyim markalarına 30 yıldan fazla hizmet veren ABT Tekstil'in bu tecrübesi ile oluşturduğu GeBe markası, bugün Türkiye'de 13 mağaza, yurt dışında 20 ülkede 100 noktaya ulaştı. Satış gelirinin yüzde 70'ini yurt dışından elde eden markanın Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bulak, yurtdışında bulundukları noktanın memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Hedefimiz Çin pazarı. Çinli bir grup ile ciddi görüşmeler içerisindeyiz. Çin'de 30 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ile 3 yıl içerisinde 65 mağaza açmayı planlıyoruz" dedi. 1986'da kurulan ABT Tekstil, ihracata yönelik üretim yapma amacıyla yola koyulmuş. Gün geçtikçe müşteri portföyü hamile giyimine kayan şirket, hamile giyimi üretiminde uzmanlaştı ve 2005'te kendi markaları olan GeBe'yi oluşturma kararı aldı. Bu alanda ilk kez AVM'lere giriş yapan Gebe, şu anda AVM konumlu 13 mağazada hizmet veriyor.
2014 senesinde Mall of İstanbul AVM'de son mağazasını açan GeBe, 2015'te AnkaMall AVM mağazasını açacak. Bunun haricinde proje aşamasında iki mağaza daha bulunuyor.
Çin'de 3 yılda 65 mağaza açacak
2013'ün kendileri için tatmin edici geçtiğini anlatan ABT Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bulak, yurtiçi ve yurtdışı satışlarının 17 milyon TL'nin üzerine çıktığını anlattı. Bulak, önümüzdeki döneme dair beklentiler ile ilgili ise "2015 yılı için planlarımız yine yüzde 15 büyüme göstererek 23,5 milyon TL seviyesinin üstüne çıkmak" diye açıkladı. Şirketin satış gelirinin yüzde 70'i yurt dışından sağlanıyor. 20 ülkede 100 satış noktasında bulunan GeBe'nin şimdiki hedefi Çin. Adnan Bulak, bölgenin rekabetçi ve zor bir pazar olması nedeni ile yerel bir ortak ile hareket edeceklerini belirtti ve şöyle devam etti: "Çinli bir grup olan China-Sweden International Investment ile ciddi görüşme yapıyoruz. Teknoloji ve gayrimenkul yatırımları gerçekleştiren bu grup hamile giyimde parekendeye girişi bizimle yapmak istiyor. Tasarım ve üretim kısmı bize ait olacak, yatırımı ise grup üstlenecek. 30 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ile 3 yılda 65 mağaza planlanıyor, Çin'deki 200 milyon A plus müşterinin hamile grubuna ulaşma hedefindeyiz." Fas, Tunus, Libya, Senegal, Nijerya'ya satış yapan şirket, Afrika'da yayılıyor. Şirket ihracata başladığı ABD'de de güçlenmeyi hedefliyor.
Jasmini ile büyük bedene giriyor
Çin için bebek giyimine de girme kararı alan GeBe, Türkiye'de ise Jasmini markası ile büyük bedene girecek. Adnan Bulak, "Türkiye'de doğum yaptıktan sonra kilo veremeyen genç bayanlar, genç büyük beden giyim müşterilerinin istedikleri gibi modern ve dünya trendlerini yansıtan giyim ürünlerini piyasada bulamaması Jasmini'yi kurmamıza sebep oldu. Büyük beden müşterisine 2015 şubat ayından itibaren, yaz koleksiyonumuz ile başlangıç yaparak GeBe mağazalarında hizmet vermeye başlayacağız" dedi.
130 bin hamileye hizmet veriyor
Adnan Bulak'ın verdiği bilgilere göre, Türkiye'de yıllık yaklaşık 1 milyon 300 bin hamilelik ve doğum gerçekleşiyor. Bu kesimin yaklaşık yüzde 10'luk bölümüne hizmet verdiklerini anlatan Bulak, "Bizim müşteri profilimiz eğitimli, sosyal olarak kendini geliştirmiş kadınlar grubundan oluşuyor. Bu açıdan bakıldığında 130 bin adetlik müşteri sayısıyla markamızla hamile sektöründe ciddi söz sahibi olduğumuz ve piyasayı domine ettiğimizi söylebiliriz" dedi.
Kaynak: Dünya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder